Sunday, May 07, 2006

Vilafranca del Penedès

Deze marktstad ligt in het hart van de Penedès, dé wijnstreek van Catalonië. Het Museu del Vi (wijnmuseum) documenteert de regionale wijntraditie. In de lokale bodegues (wijnkelders) kan wijn worden geproefd. Zo'n 8 km noordwaarts ligt Sant Sadurní, de hoofdstad van het gebied van de cava, de Spaanse mousserende wijn.

Vilafranca beslaat een gebied van ruim 19 km2, waarin 37.063 mensen wonen.


Oficina de Turismo Vilafranca del Penedès

Cort, nº 14
8720
Vilafranca del Penedes
Tel: + 34 938 920 358
Fax: + 34 938 181 479

Museu del Vi
Het museum is geplaatst in het gotische district van de stad, omringd door pleinen en kerken. Het wijnmuseum is tevens een culturele activiteit en het crème de la crème van de musea omdat het gevormd is bij een koninklijk paleis, een gotische kapel en andere nieuwere gebouwen.
Het Museu del Vi heeft elf kamers, waarin de evolutie en geschiedenis van de wijntechnieken te zien is. Maar je komt er ook meer te weten over kunstcollecties, waaronder relieuze kunst, schilderijen en sculpturen.

Het Museu d'Aqueologia Comarcal geeft een overzicht van de culturele revolutie van de mens vanaf de prehistorie tot de Romeinse tijd. Dit museum bezit meer dan 5000 fossielen, mineralen en steensoorten uit de Penedès.


Voor mensen die geïnteresseerd zijn in vogels: bekijk de Collecció Ornitològica.


The bell tower of Santa Maria's Basilica


Cementiri de Vilafranca


Historical center


Festa Major House


Vilafranca's towns council


Human towers

De provincie Tarragona is beroemd om de castellers-feesten, waarbij mannen die op elkaars schouders klimmen, proberen de hoogste menselijke toren te bouwen. De top van de toren, die wel 7 verdiepingen hoog kan worden, wordt gevormd door (een) jongetje(s), die men anxaneta noemt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home